مدیریت خطرات باشگاه فیتنس و بدنسازی

در بیش از 25 سالی که مشغول مدیریت و مربیگری باشگاه بدنسازی خود بودم  حوادث متعددی را به چشم دیدم و یا از اساتید دانشگاه شنیدم که باعث مشکلات زیادی شدند به همین دلیل خواستم در این نوشته کوتاه مطلبی را با شما همکاران درمیان بگذارم.

 مدیریت خطر برای باشگاه فیتنس و بدنسازی شما شامل سه مرحله پایه می‌باشد.

  • شناخت خطرات احتمالی
  • میزان شدت خطرات احتمالی
  • مدیریت و کاهش خطرات احتمالی

با نگاه جدی و دقیق از منظر مدیریت خطر به باشگاه خود، وبا استفاده از تجربه همکاران و کارشناسان می‌توانید خطرات جسمی و حقوقی باشگاه خود را پیش بینی کنید. هر ماه زمانی را  بگذارید و به هر گوشه و تجهیزات باشگاه خود سر بزنید و تصور کنید چه خطراتی می‌تواند در این قسمت برای ورزشکاران رخ دهد.

در زیر چند ناحیه پر تکرار از خطرات احتمالی توضیح داده می‌شود .

  •  رختکن

یکی از رایج‌ترین مسایل مثل رختکن نبودن نظارت کافی است. مهم نیست حتی اعضای شما چقدر خوب و با شخصیت باشند تنها یک فرد بد باعث خسارت مالی و یا اخلاقی به دیگران و اختلال در باشگاه می‌شود. مثل سرقت از کمدها و ساک ورزشکاران یا حتی کلید خودرو و سرقت اتومبیل ورزشکاران محتمل است .پس کارمندان دفتر باشگاه باید  مرتب رختکن را کنترل کنند و  و آن محیط را برای افراد ناباب احتمالی نا امن کنند.افراد ناامن معمولا با رفتار و ظاهر خود را معرفی می‌کنند. بهتر است در روز ثبت نام کنترل کنید افرادی که مشخصات اجتماعی خوبی ندارند به بهانه عدم ظرفیت ثبت نام نکنید

  • حمام و دستشویی

جایی که آب و مواد شوینده هست همیشه خطر لیز خوردن و صدمه دیدن وجود دارد و اعضای باشگاه باید این خطرات را در نظر بگیرند. پادری زبر و کافی در تمام قسمت های حمام بگذارید. کارمند یا مسئول خدمات باشگاه شما باید حواسشان باشد صابون یا مایعی در بین راه و اطراف حمام نریخته باشد که باعث لیز خوردن کسی شود. شاید باور نکنید ولی معمولا از هر 10 شکایت از باشگاه‌ها یکی از موارد آسیب ورزشکاران در حمام و دستشویی است.

  • تمرین کردن

صدمات ناشی از عدم تمرین درست علل عمده ی آسیب‌ها می باشد. اطمینان پیدا کنید که مربیان باشگاه تمرینات درست را به ورزشکاران بخصوص مبتدی‌ها یاد می‌دهند و به همه سالن اشراف و نظارت فنی دارد. ما در آموزش‌های مدیریت باشگاه در کلاس‌های  خانه بدنسازی ایران توضیح دادیم  مربیان اکثرا به گوشی موبایل و شاگردان خصوصی تمرکز دارند و درحالی که خطر در باشگاه بین ورزشکاران مبتدی پرسه میزند.

روی کل دستگاه‌ها، در صورت شل بودن پیچ‌ها یا پارگی کابل‌های آن‌ها به طور منظم نظارت کنید ودستگاه‌ها و ابزار خراب را به سرعت تعمیر کنید تا از آسیب های احتمالی جلوگیری کنید.اگر نتوانستید دستگاه‌های خراب را با  علامت “هشدار استفاده نکنید” مشخص نمایید.

  • آموزش کارمندان

کارمندتان باید در مورد چگونگی درست کردن دستگاه‌هایی که به خوبی کار نمی کنند آموزش دیده باشد. از درست قرار گرفتن تردمیل‌ها اطمینان حاصل کنید که باعث سکندری خوردن مشتری‌ها روی تردمیل نشود و به سمت دیوار پرت نشوند (این اتفاق بارها رخ داده است). برای جلوگیری از آسیب احتمالی چند پد روی دیوار پشت تردمیل قرار دهید و یا آنها را طوری قرار دهید که پشتش باز باشد.

از علتهای  آسیبهای رایج در پرونده های شکایات ورزشکاران از مدیران و مربیان باشگاههای بدنسازی  می‌توان از پاره شدن سیم دستگاه‌های لت , جلوران و قایقی /آسیب به دلیل فاصله کم وسایل از هم دیگر/افتادن از روی تردمیل/درامدن وزنه هالتر ودمبل/افتادن از بارفیکس و سازه کراسفیت/پارگی کشیدگی عضلات در پرس سینه ,لیفت و اسکات… نام برد این موارد را بامربیان و کارمندان  سالن خود مطرح کنید.

 

نتیجه گیری

هیچ تضمینی برای حذف کردن خطرات احتمالی در یک باشگاه بدنسازی فیتنس یا کراس فیت وجود ندارد. قاضی دادگاه  این موارد را می دانند و با همکاری کارشناس  ورزش دادگستری  از آنها به عنوان روشی منطقی برای مقصر جلوه دادن شما استفاده می کنند. اگر تمام احتیاط های لازم را به عنوان یک مدیر یا مربی معقول انجام دهید تا ایمنی و امنیت اعضای باشگاه فراهم شود دیگر هیچ نگرانی نخواهید داشت.

دقت کنید مربیان وجود شما بیمه مسئولیت مدنی داشته باشید.تا درصورت محکومیت و مقصر شناخته شدن در دادگاه خسارت مالی شما توسط بیمه جبران شود. دقت کنید باشگاه بدون مجوز اداره ورزش و مربی بدون کارت فدراسیون بدنسازی مشمول حال این بیمه نامه‌ها نمی‌شود این مورد را شرکتهای بیمه در موقع خرید بیمه به شما نمی‌گویند. احتیاط کنید یک خسارت جانی و بدنی ورزشکار خدای ناکرده ممکن است کل موجودیت شغل شما را تهدید کند به قول بزرگترها”اتفاق یک بار می افتد”

دکتر اصغرمرادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *