۵ موردی که باید قبل از امضای قرار داد از باشگاه داران سوال کنید.

یکی از رایج‌ترین روش‌هایی که طی آن می‌توانید وارد صنعت فیتنس شوید، امضای قرارداد با باشگاهداران و یا یک مرکز سلامتی است. این نوع از استخدام‌ها، بسته به آن است، که کجا شروع به کار می‌کنید و در واقع شما با مجوز و تجهیزات چه باشگاهی شروع به فعالیت می‌کنید و درآمده حاصله از آن به چه شکل تقسیم می‌شود. اما قبل از اینکه وارد چنین قراردادهایی شوید، حتما باید نقاط ضعف و قوت آن را بسنجید، تا نسبت به آن مطمئن شوید.

جی دیویتینی، مربی فیتنس استرالیایی WA مسائلی را مطرح کرده است که مربی باید قبل از بستن هر گونه قرارداد، با کارفرما و یا صاحب مرکز، در میان گذارد.

در مورد قرارداد خود از باشگاهداران سوال کنید.

هرگاه به شما پیشنهاد کار در یک مرکز و یا باشگاه داده می شود، حتما باید اطلاعات کافی نسبت به شرایط آن و اطلاعات مندرج در قرارداد، کسب کنید. قرارداد، یک سند قانونی است، بنابراین نسبت به بند بند آن مطمئن شوید.

به موارد زیر دقت کنید:

مدت زمان قرارداد:

مانند هر قرارداد دیگری یک زمان مشخص در آن ذکر می شود. مطمئن شوید که این قرارداد ۳ ماهه، ۶ ماهه، ۱۲ ماهه و یا هر مدت زمانی که در نظر دارید، باشد.

بازاریابی و تبلیغات:

از آنجایی که شما در باشگاه شخص دیگری کار می‌کنید، بسیار مهم است که در مورد تجهیزات و محدودیت‌های آن نسبت به بازاریابی، اطلاعات کافی داشته باشید. آیا این اجازه به شما داده می‌شود که پوسترهای تبلیغاتی در باشگاه نصب کنید؟ آیا در شبکه‌های اجتماعی و در دیگر کانال‌های تبلیغاتی آزادی عمل دارید؟

امکانات و شرایط بیشتر:

بعضی از باشگاه داران ممکن است امکانات اضافی را ارائه دهند و بعضی دیگر بر عکس آن عمل کنند، اما پول اضافی دریافت کنند. بنابراین، نسبت به آن‌ها مطمئن شوید. به عنوان مثال، چند نفر را می‌توانید در یک سانس از کلاس های خود ثبت نام کنید. شرایط لازم برای شرکت در کلاس‌ها چیست؟ در چه روزهایی باشگاه باز است؟

سیستم اجاره ای آن به چه صورت است؟

سیستم اجاره ی یک قسمت از باشگاه، توسط یک مربی، خیلی شبیه به اجاره ی یک خانه است. معمولا، اگر به مدت دو هفته تاخیر در پرداخت اجاره ایجاد شود، صاحب ملک و یا باشگاهدار می تواند از طریق قانون اقدام کند. بنابراین، در مورد این گزینه نیز دقت لازم را صورت دهید و هر چقدر که می توانید مدت زمان آن را در قرارداد، افزایش دهید.

  • اجاره ی تجهیزات و دیگر وسایل را معین کنید.
  • اگر قرار است اجاره را به صورت هفتگی پرداخت کنید فراموش نکنید که هزینه ی دستگاه‌ها، انرژی و … (که از باشگاهی به باشگاه دیگر متفاوت است) را مشخص کنید.

مطمئنا با خواندن این مقاله کمی ترس به شما وارد می‌شود، اما اکثر باشگاه داران هزینه ای بابت اجاره دستگاه، از مربیان دریافت نمی‌کنند، چرا که آنان می‌دانند مربیان برای شروع کسب و کار خود، نیاز به کمک باشگاه داران دارند.

در مقابل، بعضی دیگر از کارفرمایان، قوانینی برای اجاره ی دستگاه‌ها دارند که به صورت زیر است:

در اولین ماه همکاری شما با باشگاه، هزینه‌ای دریافت نمی کنند، و به جای آن شما باید ۱۰ الی ۱۲ ساعت در هفته به صورت رایگان، برای باشگاه کار کنید. در ماه دوم، باید ۵۰ درصد از اجاره را پرداخت کنید و در کنار آن بین ۸ تا ۱۰ ساعت در هفته به صورت رایگان، برای آن‌ها کار کنید. در ماه سوم باید کل اجاره را پرداخت کنید. از آنجایی که کسب و کار خودتان را دارید بنابراین، نباید اجاره را سالیانه پرداخت کنید و حتی در مورد روزهای تعطیل و نرخ پرداخت آن سوال کنید و می توانید آن روزها را به استراحت خود اختصاص دهید.

چه حمایتی از من می شود؟

به منظور شروع شغل مربیگری، شما نیازمند مشتری هستید. به همین دلیل، شما باید بتوانید به سوالاتی نظیر زیر پاسخ دهید:

  1. چه تعداد از اعضای باشگاه، متعلق به من هستند؟
  2. دستمزد من به عنوان مربی، به چه صورت است؟
  3. استراتژی کاربردی برای افزایش تعداد اعضای باشگاه چیست؟

در مورد توسعه و پیشرفت مهارت ها از باشگاه داران سوال کنید؛ بعضی از باشگاه‌ها برنامه‌هایی ارائه می دهد که طی آن فرصت‌هایی برای رشد و ترقی مربیان فراهم می سازند. این برنامه‌ها می تواند شامل کلاس های مختلف عملی رشته های ورزشی گوناگون، مانند بکس، کتل بل و … تا آموزش های تئوری فروش و بازاریابی در زمینه ی تناسب اندام باشد.

در مورد مربیان دیگر سوال کنید.

معمولا مربیان دیگری وجود دارند که در باشگاه مانند شما کار می‌کنند. بنابراین، معقولانه است که در مورد جنسیت آن‌ها، کلاس‌هایی که آموزش می دهند، جنسیت افرادی که در کلاس خود دارد، مهارت‌هایی که به طور تخصصی آموزش می‌دهند (مثلا بیشتر در کدام زمینه‌های قدرتی، کاهش وزن، افزایش وزن کار می‌کنند) سوال کنید. چرا که اگر شما در این زمینه، اطلاعات کافی داشته باشید، می‌توانید نسبت به آن برنامه ریزی بهتری داشته باشید.

آیا برای شماست؟

زمانی که تمام سوالات را پرسیدید و اطلاعات کافی بدست آوردید، شما باید در موقعیت بهتری قرار بگیرید، تا بتوانید تصمیم نهایی را بگیرید. شما باید مقدار بودجه خود، اهداف و سبک زندگی‌تان را تعیین کنید. هر چه سوالات بیشتری بپرسید، اطلاعات بیشتری کسب می‌کنید و اطلاعات بیشتر، به تصمیم گیری بهتر شما کمک می‌کند، بنابراین از سوال کردن خجالت نکشید. بسیار مهم است که نسبت به آن مسیری که قرار است پا بگذارید، اطمینان خاطر داشته باشید، چرا که این حق شما است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *